Zdroj: http://www.vk.hys.cz/prvni-zkusenosti-a-dojmy-s-vk.com.a1.html  •  Vydáno: 27.4.2011 14:13  •  Autor: Hans

První zkušenosti a dojmy s VK.com

Pro koho a co může VKontakte uživatelům přinést - mé první dojmy.

Nikdy jsem nebyl velkým příznivcem sociálních sítí, do facebooku už jen nahlédnu 1x za 10 dní. Včera jsem si ale založi účet v VKontakte. Jedná se o velmi jednoduché a přehledné rozhraní bez reklam a zbytečností. Spíše než jako soc. sít jej budu aktivně používat jako úložiště fotogalerií, videí a hudby. Ano až cloud computingové možnosti poskytuje vk.com. V síti jsou sdíleny tuny hudby v mp3 a filmů (buhužel převážně rusky). Pomocí primitivního a účelného vyhledávače ev. uploaderu jej můžete vkládat do vlastních složek a playlistů. Zásuvné moduly pro Firefox, Operu nebo Google Chrome přidají tlačítka pro download (ale to snad není ani třeba - chci mít vše online! Kdykoliv a kdekoliv! - VK to umí skvěle) . Tvorba fotogalerií s popisy a samozřejmě s určením osob na jednotlivých fotografiích. Neomezený prostor pro fotografie, hudbu a videa. Jediné limity, které jsem nalezl byly: Video soubor max. velikost 2GB, import a rescan fotografií max. 50 fotografií najednou, max. 500 fotografií v jednom albu. Obsahuje i funkce k importu zpráv na Twiter a Facebook.
Pokud si k tomu ještě představím bezplatnou inzerci a sociální síť získávám skvělý nástroj, který mi nahrazuje desítky serverů jako youtube, graveshark, prostopleer, rapidshare, streem i facebook. Záleží jen na každém co a jak bude využívat. A spamu se snad bát nemusím, provoz ani registrace nevyžaduje žádnou emailovou adresu.
Do systému VK se nelze sám zaregistrovat, ale musíte být pozváni někým zevnitř. Registrace ve VK probíhá celkem jednoduše: prostě Vám jen příjde SMS zpráva s uživatelským jménem a heslem (to lze změnit). Vaše soukromí a informace o Vás a co hodláte sdílet si už nastavíte po přihlášení. Rozhraní je kompletně v Češtině.
Osobně jsem nadšen a doporučuji alespoň vyzkoušet.